Hem Husmanskost de luxe – kålpudding

Husmanskost de luxe – kålpudding

av Christoffer Enquist

En majoritet av oss får säkert något längtansfullt eller nostalgiskt i blicken när husmanskosten kommer på tal. Rätter vi ätit sedan barndomen, rätter som skapar längtan och trygghet i ett – och som samtidigt är vansinnigt goda. Faktum är att flera av de klassiska anrättningarna är stora vinvänner och här har vi valt att tillaga den kanske främsta av husmansrätterna – kålpudding med brun sås, kokt potatis och rårörda lingon. Tillsammans med Beaujolais Royal som funnits under nuvarande namn sedan 1969 på Systembolaget blir det till en historisk och kulinarisk resa i de svenska hushållen!

Recept

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Beaujolais Royal, med sina nya design, finner man på Systembolaget HÄR på såväl hel- som halvflaska >>>