Hem Inspiration – Dark & Stormy

Inspiration – Dark & Stormy

av Christoffer Enquist

Dark & Stormy är inte bara en visuellt tilltalande drink, det är också en förföriskt god sådan. Longdrinken kräver inte särskilt många ingredienser, är lätt att blanda till och första sippen tar dig direkt till sommaren. Som bas arbetar vi med den svenska No.1 Old Caribbean Dark Spiced – kryddad rom vilket är perfekt till drinken.

Drinkbas

No.1 Old Caribbean Dark Spiced, Sverige

artikel 81200, 700 ml, 37,5%, 249 kr
Här flirtas det friskt i såväl doft som smak där allt från gräddkola, vanilj, kanel, arraksboll, och en knäckig apelsinzestig ton kikar fram. I andravågen noteras marsipan, inlagda körsbär och piptobak. Den initiala gomkänslan är vaniljigt kryddig med gräddig kola och en känsla av knäckig sötma men det är de facto en torr smaksatt rom vi har, något som märks i avslutet som blir torrt och stramar åt i det kryddiga. Marsipaninslaget är närvarande i smaken och likaså de orange citrusfrukterna. En smått förförisk smaksatt rom och perfekt som drinkingrediens.

Så mixar du en Dark & Stormy

6 cl No.1 Old Caribbean Dark Spiced
1 dl Ginger beer
Limeskivor
Angostura Bitter, ett par droppar
Istärningar

Fyll ett Collins glas till hälften med istärningar. Lägg i ett par limeskivor och häll på ginger beer. Häll sedan försiktigt över rommen så att drinken skiktar sig i två färgnyanser. Rör ytterst försiktigt och droppa sedan över Angostura bitter som finish.