Hem Inspiration: Jack Daniel´s Must

Inspiration: Jack Daniel´s Must

av Christoffer Enquist

Inspiration: Jack Daniel´s Must: Julmusthögtiden är här och de senaste åren har vi sett en explosion av hantverksmust och fatlagrade versioner som tar vår älskade läsk till nya nivåer. Till Jack Daniel´s senaste tillskott i deras core range – Bonded Tennessee Whiskey har vi adderat must, apelsin och vanilj för att ta fram något alldeles förträffligt juligt.

Inspiration: Jack Daniel´s Must

Inspiration: Jack Daniel´s Must

Drinkbas

Jack Daniel’s Bonded Tennessee Whiskey, 50%
art.nr. 55731, 700 ml, 50%, 493 kr, 92 p
Fältslagen fördelas 80% majs, 12% mältat korn och 8% rye i denna välkomna bourbon i rättrådiga 100 proof, det vill säga 50%. Lönnsirapsdragen tobak med syrliga dragningar i de smäktande och karamelliserat attraherande vanilj-, choklad- och kolanoterna som sätter sig appellerande i fruktighetens fikon-, apelsin-, aprikos och viollakrits sugande sätet. Fast kryddigt grepp från faten men samtidigt med en eftersläpande silkig bana som ger mer kittlande fästa än absint greppande. En smakrikt spetsad bourbon som ger frisk andedräkt och dessutom återigen en excellent uppvisning av team Jack Daniel’s i konsten att skapa konnässörs elegans i folkvänligt utförande.

Jack Daniel´s Must- så mixar du

5 cl Jack Daniel’s Bonded Tennessee Whiskey
1 äggvita
1 bit vridet apelsinskal
1 kryddmått bourbon vaniljpulver
Bättre julmust att toppa upp med, gärna nertonad sötma
Istärningar

Dekoration
Apelsinskiva med kryddnejlikor

Mixa whiskey, det vridna apelsinskalet, vaniljpulver och äggvita i shaker. Skaka 10–15 sekunder. Öppna och adderas istärningarna och skaka kall cirka 10 sekunder. Sila upp i whiskeyglas och häll sedan försiktigt över julmusten. Garnera med apelsinklyftan som du satt kryddnejlikor i.

Bonded finner du på Systembolaget HÄR

Inspireras gärna av: Jack Daniel´s Single Barrel & Gentleman Jack – en lysande paruppsättning HÄR