Hem Irish Coffee

Irish Coffee

av Christoffer Enquist

Vi vill fortfarande sitta ute på kvällarna men kylen kryper närmre. Inget som inte en Irish Coffee kan lösa. Här blandar vi den enligt konstens alla regler med Tullamore D.E.W. tillsammans med ett bättre kaffe, farinsocker och lättvispad grädde. En bit choklad därtill fulländar.

Drinkbas

Tullamore D.E.W., Irland

art.nr. 524, 700 ml (finns även i 350 ml, 165 kr), 40%, 299 kr, 89 p
Denna irländska klassiska whiskey älskas av många och är en folklig whiskey således, och det finns lika självklar som enkel anledning till det: den är god, den är bra den är harmonisk. Här finns en lätt smörkolasöt, päronfruktig och vaniljkryddigt mild och charmig doft men smakprofilen antar en betydligt torrare skepnad vilket skänker whiskeyn en viss stramhet. Rund, god och skönt honungsslöjat samt örtigt avslut gör Tullamores klassiker till alltid lika pålitlig följeslagare.

Så mixar du en Irish Coffee

4-5 cl Tullamore D.E.W.
Bra varmt kaffe
1 rågad tesked farin
Lättvispad grädde

Se till att ditt glas du ska använda är varmt. Lägg sedan farin i glaset följt av whiskeyn. Häll på kaffe och rör om så att sockret löses upp. Mot baksidan av en sked häller du sedan den försiktigt vispade grädden. Servera den varma drinken utan sugrör.

Tullamore D.E.W. på Systembolaget finner man här >>>