Hem Julinspiration: Baconlindade dadlar med ädelostfyllning

Julinspiration: Baconlindade dadlar med ädelostfyllning

av Christoffer Enquist

Starlino har vi fallit pladask för, inte minst deras rosé som hör till Italiens främsta aperitivo. Samtidigt som det är en ypperlig ledsagare till spritzen så är Starlino på en sådan nivå att vi lika gärna dricker den on the rocks, med en melonskiva eller två som garnityr. Här har vi tillagat en julinspirerad aptitretare av färska dadlar som urkärnats och fyllts med en ädelostkräm för att sedan lindas in i bacon och stekas upp. Ljuvligt gott och med en Starlino i glaset blir det till en superfestlig matchning!

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Dryck

Hotel Starlino Rosé Torino Aperitivo

art.nr. 78565, 750 ml, 17%, 269 kr, 93 p
Italiensk aperitivo när det är som bäst; det är på den nivån vi finner Starlino. Den rosaskimrande aperitifen har en bas av vin på trebbianodruvan och har sedan smaksatts med örter, kryddor och blommor som extraherats och mixats med vinet i bästa vermouth-anda. Den inbjudande doften uppvisar ett aromatiskt anslag med rosenblad, blodgrape och en komplex örtighet där malörtens betydelse är oomtvistlig. Söt ja, men med stor fräschör i det citrus- och apelsinfriska, smygande livgivande bitterhet och läckert stram skalbeska i det långa och kryddiga avslutet. Till de ostfyllda dadlarna med bacon serverar vi Starlino med ett par isbitar och skivad honungsmelon.

Mat & dryck
Vår lilla munsbit hittar omedelbart samspelet med Starlino och det är inte helt otippat dryckens fina sötma som finner kontrasten i den ädelostfyllda dadeln med baconets sälta som smakbrygga. Även persiljan på toppen är viktig då den accentuerar det örtigt fräscha i drycken.