Julsmörgås med ost, skinka & fikon: Kombinationen ost och cognac är knappast en insider’s secret, speciellt om du adderar pepparkakor. Men här vill vi ta de klassiska julsmakerna och göra något annorlunda av det, vilket exemplifieras här i denna jultoast med Västerbottensost, julskinka och fikon, vilket matchas till Rémy Martin VSOP

Julsmörgås med ost, skinka & fikon
Julsmörgås med ost, skinka & fikon – Ingredienser
Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.
Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här
Cognac
Rémy Martin VSOP
Nr. 172, 700 ml, 40%, 589 kr, 95p
Slank, elegant och fyllig i sin stramt silkiga struktur. Ja, det är onekligen Rémy Martins signum och det uppvisas en lätt körsbärshintad fruktighet med undertoner av vaniljkrydda, mandel och valnöt samt en mörkchokladig nyans med apelsinzest. Allt inlindat i en vansinnigt snygg fathantering. Smaken smeker med nyanserad sötma, citrus- och apelsinpigga inslag, nötig kryddighet och ett sammelsurium av intryck i det långa, superfräscha avslutet. Klassisk flaska, klassiskt innehåll!
Till maten
Remy Martin är en elegant cognac med komplexa smaker av frukt, vanilj och nötter som kompletterar brödets fruktiga toner och den salta osten. Dess runda och lena karaktär balanserar smakerna perfekt och förhöjer smakerna med en julig touch. Cognacens subtila sötma och kryddighet harmonierar anrättningen och ger det hela skärpa i balans. En sipp av Remy Martin mellan tuggorna förlänger och förstärker den gastronomiska njutningen av denna kombination. God jul!