Hem Kräftstjärtstagliatelle, dill, citronzest & sockerärtor

Kräftstjärtstagliatelle, dill, citronzest & sockerärtor

av Christoffer Enquist

Lyxig pasta som inte tar särskilt lång tid att svänga samman är vi starka anhängare av, till vardags och vid festligare tillfällen. Här arbetar vi med kräftstjärtar som med sin dillnyans framkallar en längtan till våren och sommaren och med ett glas av den nya strålande 2022-årgången av Château Bonnet så sitter allt på plats. Lyx på typ tjugo minuter!

Recept – 4 personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vinet

2022 Château Bonnet, Entre-Deux-Mers, Bordeaux

Nr. 4151, 109 kr, 88 p
År ut och in ett så stabilt och prisvärt vitt och 2022 är inget undantag. Redan nu tisslas och tasslas det om årgången i hela regionen och mer än en vinmakare har redan utnämnt året som något av det bästa de skördat. I Bonnets vita märker vi växtsäsongens storhet genom en större fruktgenerositet med tropiska hintar och persika även om vinet aldrig tippar över till det yppiga. I stället blir det till en skön mix mot sauvignon blanc-druvans gröna och lite krusbäriga anslag vilket också följer med i den ungdomliga smaken med stenfruktiga toner, citrus, alert syra och grapefruktigt stramt avslut. En mycket lyckad årgång och för 109 kronor verkligen en hel del ’bang for the buck’.

Matchningen
Vår fräscha kräftstjärtspasta har inga som helst problem med att tämligen omgående liera sig med Bonnets 2022:a där inte minst citrustonerna i vinet finner zesten i pastan. Rättens sälta är likaså oerhört passande till den rikare årgången av Bonnet som även är förträffligt till dillkaraktären

Vinet hittar du på Systembolaget HÄR >>