Hem Krämig sparrissoppa

Krämig sparrissoppa

av Christoffer Enquist

Krämig sparrissoppa & kalifornisk sauvignon blanc:
Sparris är drottningen bland vårens primörer och vi älskar den i alla dess former. Som soppa är grön sparris väldigt tacksam att tillaga då det på kort tid blir till en lyxig förrätt och dessutom en väldigt vacker sådan. Här serverar vi vår gröna sparrissoppa med ett vin som är som gjort för rätten – Bread & Butters 2020 Sauvignon blanc från Kalifornien.

Krämig sparrissoppa

Krämig sparrissoppa

Krämig sparrissoppa – Ingredienser – 4 personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vinet
Bread & Butter 2020 Sauvignon blanc, Kalifornien, USA
Nr. 50763, 750 ml, 13%, 169 kr, 87 p

Kalifornisk sauvignon blanc kommer i en rikare stil och det är precis vad vi får i denna fint utvecklade 2020 där tropiska toner möter persika, citrusfrukter och nertonad druvgrönska. Smaken är även den i ett mer generöst utförande för druvan med mogna gula äpplen, persika och ananas samt en frisk grapefruktig syra som följer med i det skalstrama avslutet.

Krämig sparrissoppa & matchningen
Sparris är en av de tuffare matchningarna till vin då det lätt kan bli metalliska smaker. Undantag finns däremot och ett av dem stavas sauvignon blanc i en lite rikare stil. Här blir det fina övergångar mellan rättens grönska och vinets friska toner. Vad som inte ska underskattas är just grädden som agerar brygga och ser till att det här blir en härligt vårig förrätt.

Vinet finner man på Systembolaget HÄR >>