Hem Kryddig laxklämma

Kryddig laxklämma

av Christoffer Enquist

Kryddig laxklämma till klassisk Islay: Rökig whisky och rökig mat är inte alltid en hit men finn gemensamma nämnare och du har en superb matchning. Här serverar vi en liten kvällssnack beståendes av kallrökt lax, crème fraiche med söt paprika och chili samt dill och citron i en tunnbrödsrulle. Perfekt nattamat när du njuter av sommarkvällen och en högklassig Lagavulin. 

Kryddig laxklämma till klassisk Islay

Kryddig laxklämma till klassisk Islay

Kryddig laxklämma till klassisk Islay 

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Single Malt
Lagavulin 16 Years, Islay, Skottland
artikel 400, 700 ml, 43%, 879 kr, 95 p
När Lagavulin 16 YO visades upp för omvärlden för första gången under tidigt 90-tal, var den tänkt som en limiterad lansering. Whiskykonsumenternas stora kärlek till drycken ändrade på de tänkta planerna och det blev därmed en fast produkt i Lagavulins core-range. Idag är whiskyn en Islay-klassiker och en sådan som fått en mer vinös karaktär och sublimt utvecklad rökighet med mer cigarrpuffad tobak än tjära. En sansad styrka ger en elegant rundning i den fatkryddade och mogna fruktighetens äpplen, citrus med orange slingor, körsbär och sultanrussin. Snyggt spel mellan maritim lakritssälta och vanilj och fudge-karameliserad sötma, som sätter pusselbitarna på rätt plats. En klassiker som utvecklat än mer sofistikerad hållning än när det begav sig.

Kryddig laxklämma – Matchningen
Det är fascinerande hur whisky med sådan intensitet trivs tillsammans med kryddighet och denna laxklämma är inget undantag. Det som binder samman klämman och whiskyn är citronen som vi finner i bägge samtidigt som Lagavulin älskar fet fisk.

Hitta whiskyn på ditt Systembolag HÄR