Hem Kryddig mangosalsa & färsk krabba på friterat rispapper

Kryddig mangosalsa & färsk krabba på friterat rispapper

av Christoffer Enquist

Den här aptitretaren inte bara ser inbjudande ut, den smakar precis lika gott och när den sköljs ner med en torr Blanc de Blancs från Launois så är nivån satt för kvällen. Det är dessutom en rätt som i stora delar kan förberedas och blott få den sista touchen precis när du serverar. Extra lyxigt blir det såklart med färsk krabba där köttet mixas ut med rommen. Receptinspiration står ICA Buffé för.

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Champagne

Launois Blanc de Blancs Grand Cru Réserve

art.nr. 7450, 339 kr, 89 p
Champagne för dryga trehundringen och denna kvalitet, ja det är bara att tacka för Launois druvrena chardonnay gör då sannerligen inte bort sig i våra glas. Det stenfruktiga kopplar tillsammans med pigg citrus ett grepp om doftintrycket och även om basen är främst 2015 så finns det ändå en viss utvecklad ton i form av nougat och smörstinn brioche. Smakprofilen har även den viss utveckling även om det är en livlig och pigg mousse med uppbackande stenfruktig syra och citrusfrukter i fruktigheten. Närmast krämig textur och torrt anslag gör detta till den perfekta matchampagnen.

Mat & Dryck
Fräschören hamnar i fokus här och med en syrligt stenfruktig och torr chardonnay från Champagne så finns det verkligen inget att anmärka på när det kommer till detta mötes främsta syfte; att få i gång aptiten. Salsan är lagom kryddig och blir till ett fint möte med det lite sötare och umamirika krabbköttet vilket fångas upp av champagnen som hittar en smakbrygga med limesaften i röran.

Champagnen finner man här >