Hem Kung Pao Prawns

Kung Pao Prawns

av Christoffer Enquist

Kung Pao, egentligen Gong Bao, är ett recept från regionen Sichuan i Kina. Idag är det sannolikt än mer känt utanför hemlandet och originalet Gong Bao Ji Ding är baserat på tärnad kyckling. Versionen med scampi är precis lika god och här serverar vi den krydheta rätten tillsammans med en session IPA från amerikanska Stone – Go To IPA.

Recept – 4 personer

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Öl

Stone Go To IPA, USA

artikel 88742, 355 ml, 4,7%, 22,90 kr, 91 p
Stones session-IPA sticker ut en aning ur deras portfölj i och med den lägre alkoholhalten. Men man löser det finfint då bryggeriets humleorienterade signum hänger med i såväl doft som smak där tropiska toner varvas med citrusfrukt, tallskog och en hint torkade örter. Fräsch gomkänsla, välhumlad och krispigt torr med stenfrukter och passion i smakprofilen som komplement till pinje och citrus. En ‘gå till-IPA’ helt enkelt.

Matchningen

Här finns chilihetta, sojasälta och krispiga räkor, något som blir till en perfekt matchning till en session-IPA vars fruktighet balanserar upp hettan fint samtidigt som den harmonierar med sältan. Här blir det gärna till stora klunkar och mer än en burk….