Kyckling: Här möter tropiska smaker i en fartfylld maträtt elegant vit Bordeaux på ett mycket läckert vis. Vi förenar Frankrike med exotiska stränder och underbar svensk kyckling. En kombination vi behöver nu på vårkanten.
Ingredienser (4 personer)
PURJOLÖKSSÅS
1 stor purjolök eller två mindre
4 vitlöksklyftor
2 tsk olja
salt
peppar
5 dl kokosgrädde
5 dl kycklingbuljong
2 tsk japansk soja
2 tsk sambal oelek
1 citron
1 stor näve bladpersilja, hackad
KYCKLINGEN
Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.
Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här
Drycken till;
Château Bonnet Blanc 2023
Nr 4151 (750 ml) 109 kr, 89+
För denna årgång har André Lurton fortsatt minska den dominerande andelen sauvignon blanc till 80% och resterande del semillion, vilket ger ett mineralisk draget och friskt vin med fin viskositet och silkigt lena tanniner. De tropiskt nyanserade fruktvindarna skänker noter av fläder, ananas, passionsfrukt, nektariner, persika och aprikos med en finstämd genomgående tråd från citrus- och grapefrukt. De örtigt florala insticken ligger balanserat smekande i drivet och vi konstaterar en ny, fin årgång av detta klassiska vin.
Kombinationen
Oj vilken härlig kombination. Den exotiska känslan från kokosgrädden och sambal oelek-kryddorna fångas verkligen upp av vinet som sedan bär rätten framåt med sina tropiska eleganta fruker men också med sin fina mineralitet som liksom ramar in rätten. Otroligt snyggt och gott!