Hem Lammentrecôte, kaletter, bönor & buljong

Lammentrecôte, kaletter, bönor & buljong

av Christoffer Enquist

Lammentrecôte må låta finare än lammnacke men nu är det där styckdetaljen sitter och lika god är den oavsett namn; särskilt när vi tillagar den med perfekt kärna och serverar med kaletter, trattkantareller och rostade cannelinibönor i en kalvbuljong. Vinet därtill är som gjutet; Ricasolis fina Chianti Classico Riserva – Rocca Guicciarda.

Recept – 4 personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vin

2019 Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva, Ricasoli, Italien

artikel 2723, 159 kr, 91 p
Ricasolis klassiker Rocca Guicciarda ser en tiondel merlot i blenden, som uppbackning till sangiovese, och det är en årgång med både juicy generositet och stram stringens i samma harmoniska andetag. Fint plommon-, viol- och salvimörker i den mer rödmogna körsbärs- och vinbärsfruktigheten. Galestrobidraget i jordmånen ger fint limeljus liksom underskönt tannindriv och tobak och lavendel tar fin plats i de vegetala vindarna. En välspelande årgång.

Matchningen
Det här är en feelgood-rätt som gjord för årstiden. Värmande, elegant och fylld av milda livgivande smaker. Därför väljer vi ett vin som harmonierar med måltiden och finner bryggor mellan smakerna. Ricasolis Chianti Classico Riserva gör det med bravur och vi får en superfräsch kombination.