Hem Launois & Toast Skagen

Launois & Toast Skagen

av Christoffer Enquist

Launois & Toast Skagen: Denna rätt känns klockrent året runt och svårare än så behöver det inte vara när vi pushar för en svensk klassiker. Till den krämiga Skagenröran är det inte alls fel att välja en dryck som skär igenom det feta, en champagne med andra ord. Launois Blanc de Blancs Grand Cru Réserve tar matchningen i hamn.

Launois & Toast Skagen

Grand Cru champagne & Mat – 4 personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Champagne

Launois Blanc de Blancs Grand Cru Réserve
Nr. 7450 (750 ml) 12%, 389 kr, 90 p
Det må vara ett hus som går under mångas radar men det är det dags att ändra på för Grand cru-druvor till denna kvalitet och ett pris under 400 kronor är en tilltalande kombination. Det stenfruktiga anslaget kopplar tillsammans med pigg citrus ett grepp om doftintrycket och även om basen är 2018 så finner vi ändå nyanser som hintar om ett första utvecklingsstadium, inte minst nougat, mandel och brioche skänker ytterligare komplexitet. Smakprofilen har även den viss utveckling även om det är en ytterst livlig och pigg mousse med uppbackande stenfruktig syra och citrus i fruktigheten. Det finns även en rikare känsla i denna aktuella buteljering och det misstänker vi starkt kan kopplas till den strålande 2018-årgången. Närmast krämig textur och riktigt torrt i avslutet men ändå med en fruktmognad, ja detta är en ytterst seriös champagne för sin sympatiska prislapp.

Vinet & Maten
Denna grand cru cuvée gör ett duktigt arbete till den fetare skagenröran, där den skänker fräschör till anrättningen samtidigt som den skär genom det feta. Det är dessutom en smakrik champagne vilket passar utmärkt till en smakrik förrätt som denna. Enkelt och gott – det behöver inte vara mer komplicerat än så!

Till champagnen HÄR