Hem Laxtartar med äpple & krasse

Laxtartar med äpple & krasse

av Christoffer Enquist

Laxtartar med äpple & krasse: Här har vi gjort en läcker laxtartar som är enkel att förbereda och som passar till vilken festkväll som helst. En rätt som låter dig skina och som matchas till en charmerande riesling från Nya Zeeland.

Laxtartar med äpple

Laxtartar med äpple och riesling

Laxtartar med äpple  (ca 20 tartarer)

Ingredienser

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Saint Clair Riesling 2023
Marlborough / Nya Zeeland / Saint Clair Family Estate / 750 ml / Nr 2093 / 139 kr / 89
En nykomling på Systembolagets fasta sortiment från det anrika Saint Clair vineriet på Nya Zeeland. Vi bjuds på en behaglig dos av fläder, krusbär, limezest, päron och persika i det publika fruktdrivet, som även avslöjar subtila toner av röda bär, vävd i en ödmjuk tanninstruktur med en hint av stenig mineralitet. En skapelse som är ren och balanserad i sin komposition och som garanterat kommer charma både en och annan köpare.

Kombinationen
Vinet hittar sin danspartner i mötet med tartaren, där laxens- och majonnäsens rika smaknoter stramas åt i stegen med vinets uppfriskande syrlighet och fruktighet, samtidigt som lime och äpple blir en smakbrygga dom emellan. Vinets subtila sötma lyfter fram laxens naturliga sälta, och den steniga mineraliten skapar en kontrast till anrättningens krämiga komponenter. Let´s dance.

Vinet finner du på Systembolaget HÄR