Hem Laxtartar på sked med limesyrlighet

Laxtartar på sked med limesyrlighet

av Christoffer Enquist

High Coast Doubles handlar helt och hållet om samspelet mellan bourbon- och romfat. Det gör den bäst som orökt och efter närmare tio års lagring, först på bourbonfat, sedan romfat och ungefär lika lång tid på bägge, så har vi en slutprodukt som ger oss karibisk feeling utan att förlora ursprunget. Därför matchar vi Doubles med en aptitretare beståendes av fint hackad salmalax som fått gosa med limesaft och andra passande ingredienser. En tartar på sked helt enkelt.

Laxtartar – blir till cirka 12 skedar

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Whisky

High Coast Doubles Rum Cask 50,9%

artikel 41263, 500 ml, 50,9%, 895 kr, 92 p
Här jobbar romfaten ursnyggt, oblygt men nyanserat och bjuder på arrak och choklad där bourbonfaten bidrar med sin fina vanilj och fudge. Det är ett snyggt samarbete som lägger sig fint i den välstämt peppar- och chilikryddiga citrusfruktighet som basar här. Nog anas det lite karamelliserade körsbär och mer orörda röda äpplen i vinden, med drag av mynta, lakrits och maritim barrskog med pyrande och cigarraskiga eldar i avslutet. Smakfullt!

Matchningen
Lax och whisky är bland våra favoritmatchningar och till Doubles krävs det bara det bästa, en salmalax som fått marinera i limesaft. Mötet är perfekt och lockar fram en fin sötma i whiskyn, tonar ner romfaten en aning och bjuder in det maritima i Doubles. Höga Kusten-känsla och Karibien på en och samma gång.