För gott för att inte dela med sig utav jubileumsmenyn; Biff tartar med picklad flädermajonnäs och till varmrätt lättrimmad torskrygg, champagnesås och säsongens grönsaker
Biff tartar med picklad flädermajonnäs
Ingredienser för 10 personer
Fotograf: Emma Tüll
450 gram fint tärnat kött av ekologiskt nötinnanlår
Majonnäs, smaksatt med lite inlagda fläderblommor och lag
Rostade hasselnötter
Plockade fina och goda örter, libbsticka, körvel, buskkrasse, ärtskott
Purjoaska
Salt
Flädermajonnäs
Picklad fläder (Färska blommor inlagda i en kall lag av 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten)
Majonnäs, smaksatt med lite inlagda fläderblommor och lag
Tillagning
- Börja med att pickla fläderblommor och låt stå ett dygn. Mixa majonnäs med lite inlagda fläderblommor och lag.
- Purjoaska: Bred ut purjolöken på en plåt. Låt stå i ugnen minuter på 250 grader. Vänd efter 10 minuter och låt stå 10 minuter till. Bryt sönder bladen med hjälp av mortel.
- Rosta hasselnötter.
- Vid servering: Tärna nötinnanlåret fint. Dressa med flädermajonnäs. Toppa med hasselnötter, örter och purjoaska.
Serveras med Champagne Bollinger La Grande Année Brut 2014 (nr 7579, 750 ml, 1599 kr) som blir en perfekt symbios mellan mat, dryck och njutning.