Hem Lyxig pasta med räkor och alvarinho

Lyxig pasta med räkor och alvarinho

av Christoffer Enquist

Lyxig pasta: En maträtt som hör hemma kring Italiens kustland. Precis så här vill de italienska restaurangerna vid havet servera sin pasta. För oss svenskar passar det här lika bra till finmiddag med gäster som till vardagen. I glaset häller vi mycket sympatiska Alvarinho Contacto i nya årgången 2023 från Anselmo Mendes.

Lyxig pasta

Ingredienser (4-6 personer)

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Drycken till;

Alvarinho Contacto 2023
Nr 6707 (750 ml) 12,5%, 139 kr, 90p
Det råder något rikt i frukten i Alvarinho Contacto men ändå så elegant och smidig. Vi pratar luft under vingarna, syra, friskhet, kryddighet, ett rikt mineralisk fäste och en finstämd maritim sälta. Här finns honung, citrus och vackra toner av vit tropisk frukt. Tanninerna är läckert markerande och driver vinet med en finkänslig skärpa. Avslutet lyser med en fin limezest. Alvarinho Contacto är fortsatt det där betydande vinet för den lilla penningen.

Kombinationen
De tydliga och djupa smakerna från pastarätten kräver ett sympatiskt vitt vin som inte krånglar till det och här möter vi Alvarinho Contacto. Ett vin som gör jobbet alldeles utmärkt och de här två kompisarna på bordet förgyller varandra ypperligt. Stora balanserade kombinationer med det generösa från maten och det fräscha och kryddiga från vinet. Här mina damer och herrar så är det bara att njuta!

Vinet finner du på Systembolaget HÄR