Hem Majskyckling, bacon och rödvin

Majskyckling, bacon och rödvin

av Christoffer Enquist

Majskyckling: Till en helstekt Bjärekyckling väljer vi att servera potatis, morötter, lök och bacon som får göra arbetet i ugnen. Till det, en riktigt charmerande toscanare som perfekt kompletterar anrättningen som andas söndagslunch i family style.

MajskycklingStekpanna på bild: Scanpan Maitre D’ – finns hos Sundqvist HÄR

Sojapenslad majskyckling med bacon – Ingredienser (4 personer)

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Drycken till;

Rocca Guicciarda Riserva 2020
Nr 2723 (750 ml) 169 kr, 90p
Som alltid ett stolt vin från Ricasoli med tydliga toskanska vindar och ett trivsamt insteg i Ricasolis vinvärld. Årgången bjuder på mogna och spirituella körsbär och fin vinbärsfruktighet med viss citrus i de syrliga dragen. Bra, kalkiga tanniner avger viss lime i skärpan och den integrerade kryddigheten bjuder på efterföljande timjan och rosmarin, samt bra transparens i struktur. Ett seriöst och kvalitativt vin i prisklassen

Kombinationen
Sälta, sötma men också syra, det är onekligen många möten i denna anrättning och till det vet vi av erfarenhet att viner med generositet i frukten allt som oftast gör sig strålande därtill. Rocca Guicciarda Riserva bravur. Vinet blir något stramare, örtigare och framförallt visar det upp ett grymt samspel med maten. Vissa viner är helt enkelt bara som gjorda för att glänsa till mat och detta vin från Ricasoli gör det definitivt!

Vinet finner man på Systembolaget HÄR