Hem Oxfilécarpaccio med citrondoftande srirachasås

Oxfilécarpaccio med citrondoftande srirachasås

av Christoffer Enquist

Oxfilécarpaccio med citrondoftande srirachasås: Vi bjuder här på en lyxig måltid som för tankarna till ett rustikt Italien – fast ändå med elegans och precision i smakerna. Till det låter vi Charles Smith´s Substance Pn skina i samständighet med anrättningen.

Oxfilécarpaccio med citrondoftande srirachasås

Oxfilécarpaccio med citrondoftande srirachasås

Glas på bilden; Lehmann serie P Jamesse, finns hos Prowine.se HÄR

Oxfilécarpaccio med citrondoftande srirachasås

Oxfilé

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Substance Pinot Noir 2021
USA, Washington State, Columbia Valley, nr 59750, 750 ml, 13,5%, 229 kr, 91 poäng
Pinot noir är den senaste additionen till Charles Smith vinserie Wine of Substance och det är ett alldeles utmärkt tillskott. Här får vi en aromatisk pinot med mogna jordgubbar, körsbär, rosblommighet, kryddhylla och röd citrus i ytterst tilltalande stil och stramt hållen med örtiga salviaorienterade instick, pigg blodapelsinaktig syra, röda bär och kryddiga undertoner från fatlagringen. En fin mogen druvkärna backar upp tillsammans med ett försiktigt tannindriv och avslutet är skalstramt och med viss stjälkighet. Onekligen en pinot noir som levererar sett till det humana priset om 229 kronor.

Oxfilécarpaccio med citrondoftande srirachasås & Vin i kombination
Substance Pinot Noir är ett mångsidigt vin med komplexa smaker. Dess fruktiga och kryddiga karaktär kompletterar de ugnsbakade betorna galant och vinets salviatoner möter fänkålen och thaibasilikan ypperligt. Den citrondoftande srirachasåsen balanseras väldigt fint tillsammans med stora klunkar av vinet och dess läckra aromatiska toner möter köttets dito i och med curryn som ligger fint bakgrunden. Helt klart en kombination som höjer måltiden till en ny nivå.

Till vinet på Systembolaget HÄR >>