Hem Pan American Clipper

Pan American Clipper

av Christoffer Enquist

Den här känns kanske bekant, en twist på klassikern Jack Rose men här med några stänk absint som skänker ett extra sting till cocktailen. Ursprunget har varit att jobba med applejack, ett amerikanskt destillat på starkcider, men vi föredrar en calvados vilket också förfinar drinken som passar ypperligt när kylan kryper allt närmare. 

Drinkbas

Anée Fine Calvados, Cuvée des Capucins, Normandie, Frankrike

artikel 112, 500 ml, 40%, 229 kr
Här får vi en ljust bärnstensaktig, bronsnyanserad calvados där doften är tydligt fruktig med inslag av höstack, cider, bokna äpplen, en svag touch av agave samt en diskret vaniljnyans. I gommen bjuds det en initial äppelsötma som dock tämligen omgående snörper samman fint och ger en torr Calvados med inslag av lätt oxiderade äpplen, halm, vanilj och syrliga torkade frukter. Eftersmaken är avrundat fruktig och med fin längd utan spritighet.

Så mixar du en Pan American Clipper

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här