Hem Pankopanerade pilgrimsmusslor med chilihet gräslökstopping

Pankopanerade pilgrimsmusslor med chilihet gräslökstopping

av Christoffer Enquist

Riesling med naturlig sötma är ett av vinvärldens mest tidlösa viner, inte minst om adressen är Mosel och högklassiga producenter som Weingut Dr. Loosen. Till våra smörstekta pankopanerade pilgrimsmusslor med härligt het topping är nya årgången av Dr L rätt gjuten och gör ingen besviken.

Ingredienser

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vin

2021 Dr L Riesling Mosel, Tyskland

Nr. 7218, 750 ml, 10,5%, 99 kr, 88 p
Som nypressad druvjuice i omisskännligt aromatiskt utförande möter oss detta fyndmässiga rieslingvin från en av druvans främsta tolkare, Dr. Loosen. Doften är renheten definierat, med stenfruktiga toner, hintar av tropiskt och lätt omogen citrus samt ett stänk örtighet. Smaken är fjäderlätt men ändå sprängfylld med smakintryck, syran kittlar och är tydligt markerad och får den naturliga restsötman som är kvar i vinet att fullkomligen försvinna. Balans helt enkelt i sval, persika och pärondriven stil. Ett mycket gott vin och dessutom mångsidigt i dess användbarhet. Sommar på flaska!

Matchningen
Ett vin som både hanterar och älskar chilihettan i rätten är just Dr L från Mosel och som med sin fina naturliga sötma och höga syra sitter som gjutet till våra smörpanerade pankomusslor.