Hem Pappardelle & vildsvinsragu

Pappardelle & vildsvinsragu

av Christoffer Enquist

Hur tråkigt vore det inte om man bara drack italienskt till italienska rätter? Pappardelle al ragù di cinghiale är en toskansk klassiker och vi låter den puttra ett antal timmar tills smakerna är himmelska och sammansmälta. Till denna typ av rätt är det vansinnigt gott med en lätt kyld fruktgenerös jänkare som ändå håller sig stram, torr och harmonisk. Andrew Murrays syrah – Tous les Jours – gör detta med bravur.

Recept – 6 personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vin

2020 Andrew Murray Vineyards Syrah Tous les Jours, Kalifornien, USA

artikel 2496, 199 kr, 90 p
Santa Ynez Valley är känt för sin syrah och här har vi ett utmärkt exempel på varför. Andrew Murrays Tous les Jours lanserades i början av sommaren i det fasta sortimentet och det är glädjande att så pass många butiker har denna på sina hyllor för det är en charmigt generös och omfamnande syrah med kryddiga toner från såväl druva som fat, fint mörkbärigt driv, viol och örtiga instick. Smaken är mörkbärigt solig men också stram med skärpt syra, omslutande tanniner och en gomfyllande känsla som ändå lyckas sända ut transparenta signaler. Ett gott vin helt enkelt.

Matchningen
Vildsvinsragun är så kompakt i smakintrycket, sammansmält, silkeslen men också fyllig på en och samma gång med ett stänk viltkänsla. Med parmesan på toppen erbjuder därför Andrew Murrays mörkbärigt generösa syrah såväl harmoni som ett stänk kontrast mellan sälta och fruktsötma vilket gör mötet mitt i prick.