Hem Paprikarökiga salta, kanderade mandlar & Fireballspetsad sangria

Paprikarökiga salta, kanderade mandlar & Fireballspetsad sangria

av Christoffer Enquist

Fireball är likören som mixar kanel, hetta och whisky i en skönt intensiv stil. Här utnyttjar vi dess kryddiga egenskaper i en klassisk sangria där rött vin, apelsinskivor, en skvätt juice och Fireball möts i en härligt svalkande stil. Tilltugg därtill? Paprikarökiga salta mandlar som vi rostar färdigt i ugnen med några skvättar av likören och agavesirap.

Ingredienser

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Drinkbas

Fireball Cinnamon & Whisky Liqueur, Kanada

art.nr. 332, 500 ml, 33%, 199 kr
Alla som bakat kanelbullar kommer himla med ögonen när det sniffas på denna kanelkryddiga likör där även vanilj och ingefära kikar fram. Smaken är simmigt söt initialt men stramas snabbt upp av kryddhet kanel, whiskykänsla och inlagd ingefära som följer med i avslutet där det hintas apelsinfruktighet.

Matchningen
Först och främst måste vi slå ett slag för Fireball-likörens egenskaper i sangrian som får en helt annan tyngd och kryddig fräschör. Efter att ha mixat samman denna sangria kommer du se på den klassiska spanjoren på ett helt nytt sätt. Och till mandlarna är sangrian fenomenal där det salta möter en diskret sötma och kryddigheten i såväl tilltugg som drink skapar en smakexplosion som heter duga.