Hem Parmalindat kycklingbröst

Parmalindat kycklingbröst

av Christoffer Enquist

Parmalindat kycklingbröst & kalifornisk cabernet: Bread & Butter är producenten som nått stor succé med sin chardonnay och pinot noir på Systembolaget. Men det finns mer än så att hämta, som en skönt kalifornisk sauvignon blanc, en lite stöddigare rosé, en Bordeaux-anspelande merlot och så denna generösa cabernet sauvignon som vi nu serverar till vårt parmalindade kycklingbröst tillsammans med säsongens primörsparris och en syndigt god portvins- och granatäpplekompott. 

Parmalindat kycklingbröst

Parmalindat kycklingbröst & kalifornisk cabernet

Parmalindat kycklingbröst – så gör du
(
4 personer)

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vinet

Bread & Butter 2019 Cabernet Sauvignon, Kalifornien, USA

Nr. 78047, 750 ml, 13,5%, 168 kr, 87 p
Solvarm cassisfrukt, myntablad, violpastill och en hint av ceder avslöjar tämligen omgående druvsorten vi har att göra med och det är ett vin som öppnar upp fint i glaset med lätt gräsiga toner som lierar sig med det vaniljigt fatkryddiga. Gomkänslan visar upp en initial rondör innan det stramar åt med druvans lite mer kompakta tanniner, röd citrus i syran och mörkbäriga inslag med cassis i frontlinjen. Mår bra, precis som övriga röda från producenten, av att drickas lätt kylt.

Parmalindat kycklingbröst och vinet – matchningen
En generös men inte allt för cassismörk cabernet sauvignon från Kalifornien med rätt dos mognad i frukten är precis vad den här rätten älskar, inte minst när sältan från parmaskinkan möter vinet i gommen. Det röda citrusstråket i smaken lierar sig med granatäpplet och det kryddigt söta och salta i kompotten kompletterar samspelet.

Vinet finner man på Systembolaget HÄR >>