Parmaskinka, buffelmozzarella och melon

av Christoffer Enquist

Prosecco förknippar vi inte med kvalitativa upplevelser utan snarare är det enkla produkter i massupplagor och utan några bestående egenskaper. Undantagen finns dock, ett av dem har vi nu i våra glas nämligen nyheten Della Vite Superiore Extra Dry. Och till en gaffel med buffelmozzarella, parmaskinka, melon och balsamvinäger så får vinet dessutom ett större smakdjup!

Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.

Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här

Vin

Della Vite Prosecco Superiore Extra Dry

art.nr. 54594, 750 ml, 11,5%, 299 kr, 91 p
Stor, expressiv doft med nyanserad stenfruktighet (persika, päron), nätmelon och mogen citrus samtidigt som det finns en fuktig ton av stenkross. Smaken visar upp silkig och smeksam mousse, långt från de mer läskliknande bubblor som vinstilen brukar ha, fin rondör och mognad i det stenfruktiga med äppliga toner som mest framträdande. Fin täthet, stramt och nyanserat avslut med citrus och grapebeska samt längd gör detta till en prosecco av högre rang.

Mat & dryck
Ja, vad ska man säga? Kombinationen känns så klassisk och när man provar vinet och maten tillsammans så är det rent välbehag där så många smakkombinationer finner varandra utan att ta över showen. Sältan i parmaskinkan exempelvis, som blir till en härlig kontrast till vinstilens lilla rondör. Eller melonen som vi även noterar bland vinets attribut. Superenkelt, superlyckat!