Hem Parmesan & pankogratinerade gröna musslor

Parmesan & pankogratinerade gröna musslor

av Christoffer Enquist

Tiden närmar sig då vi gärna köper lite bättre mousserande viner och då vill vi gärna slå ett slag för en titt över kanalen och vad som händer i det kalkrika South Downs precis väster om Brighton på engelska sydkusten. Till våra gratinerade grönmusslor blir Wistons cuvée onekligen en perfekt start på kvällen.

Recept – 6 personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Wiston Estate Cuvée Brut 2017, England

artikel 54254, 479 kr, 91 p
Pinot noir, chardonnay och pinot meunier från South Downs extremt kalkrika jordar ger oss här ett vin med ett oerhört klassiskt uttryck där försiktigt röda bärnyanser samspelar med smörnötiga toner, stenfrukt, torkade örter, citrus och brödbak. Om doften andas så är det precis samma känsla vi får i den dansanta gomkänslan där markerad syra finner harmonin med rik stenfrukt, citrus och nötiga toner och fatkrydda. Moussen är krämig och omfamnande och bidrar till det fina lyftet i eftersmaken. Engelsk skumpa på hög nivå.

Matchningen
Vinets syra är nyckeln till denna läckra kombination då den skär genom den lilla fetma som oljan och osten skänker till musslorna Smakerna är i övrigt i perfekt harmoni där ingen deltagare tillåts sticka ut och ta över utan allt handlar om den ultimata balansen. En perfekt aptitretare helt enkelt.

Till Systembolaget >>