Hem Påsklamm med BBQ-sås

Påsklamm med BBQ-sås

av Christoffer Enquist

Påsklamm: Vad är mer perfekt att ställa fram på middagsbordet i påsktider än perfekt tillagade lammracks med en BBQ-tvist till en amerikansk klassiker? Enkelt att tillaga och du låter köttet gå klart i ugnen medan du häller upp ett glas av Jack Daniel’s och njuter med vänner och familj.

Påsklamm

Påsklamm

Ingredienser (2 personer) – Påsklamm

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Drycken till;

Jack Daniel’s Old No. 7, 40%
Nr 585 (700 ml) 340 kr, 90p
Inom världen av bourbon så är Jack Daniel´s Old Nr.7 en tidlös klassiker som i tankarna för dig till amerikanska södern, där fatens förtrollande påverkan ger en genuin countrybar-känsla,  liksom en kryddig edge som sig bör. Vidare sveper en nötig sirapsvind genom gomseglet och den orangea citrusfruktigheten dansar elegant och balanserat på tungan. I dess komponenter finner man även subtila toner av cederdragen tobak, som ger en djupare dimension till upplevelsen. Pleasure without complications är inte att förakta.

Kombinationen
Jack Daniels distinkta smakprofil skapar här ett läckert samspel med lammrackens robusta och saftiga kött. Samtidigt som de karamelliga tonerna i Jack Daniels möter den djupa sötman och rökigheten i BBQ-såsen. Citrusen fräschar upp och räcker en fin hand till Jacks motsvarade fruktsida.