Hem Peach cobbler

Peach cobbler

av Christoffer Enquist

Nu har dagen passerat, den årliga Peach Cobbler Day som firas i USA den 13 april men det behövs egentligen ingen ursäkt för att laga till denna suveräna dessert som kom till då Amerika-emigranterna inte hade ingredienserna till en persikapaj och i stället utvecklade cobblern. Förutom att den är fantastiskt god så är den löjligt enkel att tillaga och för att liksom sätta pricken över i:et på denna amerikanska södern-klassiker så serverar vi källarsval Southern Comfort därtill.

Ingredienser

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Likör

Southern Comfort

Nr. 618, 700 ml, 35%, 249 kronor (finns även som halvflaska, 149 kr)
Klassisk whiskylikör som fått en revival och visar upp en stor, nyanserad doft med fruktiga toner där aprikos, apelsinskal och en hint tropiskt sticker ut och där vaniljkryddiga hintar, bränt socker och whisky kompletterar. Smaken är intensiv, simmig i konsistensen och med läcker aprikoskaraktär, bourbonkryddighet och ett långt rikt avslut.

Matchningen
Den sötsyrliga touchen i kakan, de lätt karamelliga tonerna som uppstått och så då den fina fruktsmaken är en himmelsk matchning med Southern Comfort vars kryddighet är som gjord för kakan. Och när det serveras lite vaniljgräddglass till så kapitulerar vi!