Hem Pizza bianca med stenbitsrom

Pizza bianca med stenbitsrom

av Christoffer Enquist

Pizza bianca är en favorit hos oss då den är så vinvänlig, inte minst när vi har bubbel i glasen. Pizzabotten gör du som vanligt men sedan brer du på crème fraîche i stället för tomat och det ger en ljuvlig syrlighet som kontrasterar sältan i stenbitsromtoppingen och Västerbottenosten. Till den välsmakande aptitretaren serverar vi högklassiga Charles Heidsieck Brut Réserve.

Recept – 2 pizzor

Pizzadeg

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Charles Heidsieck Brut Réserve, Champagne, Frankrike

Nr. 77522, 519 kr, 93 p
Vi har blivit bortskämda av denna fenomenala champagne nu under ett antal års tid och nuvarande buteljering är knappast något undantag utan här bjuds rödbäriga inslag med hallon i spetsen, blomaromatik, örtiga nyanser och en citrushintande touch i bakgrunden. Basvinet har en delikat rikedom och det skänker en aning mer generös känsla i såväl doft som smak. Skolkrita, fransk nougat och rostat ljust bröd adderar till komplexiteten och nyanserna följer även med i smaken där nötigheten möter stenfrukt, rödbärighet och citrusmix. Moussen är krämigt smeksam i sin textur och det finns ett kalkigt syrligt fäste som balanserar upp . Eftersmaken handlar om renhet och är behagligt kvardröjande; det är bara att applådera att huset år ut och in kan leverera på en så hög nivå som man gör.

Matchningen
Det här är så fräscht och vi älskar hur sältan i pizzan jobbar med champagnens fruktighet och fyllighet. Syrligheten från crème fraîche och citronzest lyfter vidare smakerna i bubblet och vi får ett oerhört harmoniskt möte mellan mat och dryck.