Hem Pizza med fyra ostar, champinjoner & torrsaltat bacon

Pizza med fyra ostar, champinjoner & torrsaltat bacon

av Christoffer Enquist

Att få till en bra pizza utan vare sig hemmabyggd pizzaugn eller sten fungerar hur bra som helst om du blott har koll på ett par detaljer. För hemligheten i en bra pizza sitter i detaljerna. Som en riktigt bra deg, en tomatsås med såväl syra som sötma, toppning och såklart bra ost. Vin till en pizza är inte dumt men en IPA från mästerliga Stone Brewing är faktiskt mitt i prick, inte minst till denna variant med fyra ostar och uppbackat av champinjoner och torrsaltat bacon!

Recept

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Stone Brewing Delicious IPA

art.nr. 1301, 355 ml, 7,7%, 24,90 kr, 93 p
Delicious har en bronsskimrande färg och hälls med fint kvardröjande skum. Det är en snyggt svarvad IPA med bra tryck i frukten och intrycken spänner från kanderade citrusskal, örtighet, tropiska toner av mango och papaya men även den klassiska barrskogskänslan tillsammans med en nyans av halmlada infinner sig. Gomkänslan är krämigt fyllig och vågar ta för sig tillsammans med de beska och samtidigt aromatiska humlenyanserna där tropiskt, citrusfruktigt och aprikos gifter sig fint med malten. Långt, torrt och nyanserat bittert avslut och tro oss, du kommer undra vart de 7,7 styrkeprocenten gömmer sig.

Matchningen
Pizza och du tänker säkert direkt på något italienskt rött, men vi kan ju bara inte glömma bort hur väl maltdryckerna gör sig till denna klassiker. Inte minst Stones Delicious IPA med sin fylligare stil hittar ett samspel med ostarna, till kittosten är den fenomenal och blir härligt krämig, och dessutom hanteras sältan i pizzan på ett sådant sätt att känslan av fräschör hamnar i mittpunkten.