Hem Raspberry Fool & Irish Coffee

Raspberry Fool & Irish Coffee

av Christoffer Enquist

Raspberry Fool: När vi ändå svänger samman vår Irish Coffee så stannar vi på de brittiska öarna och gör världens enklaste dessert därtill – en raspberry fool. Här behöver det inte bakas utan i grund och botten är det vispad grädde och hallon som varvas i ett glas. Vi lyxar dock till den och smörrostar upp havregryn och rör ner innanmätet från en vaniljstång i grädden. Och så blev det visst ett stänk av Tullamore D.E.W. i smeten också. Nu vet du vad du ska göra med dina hallon i sommar – och dricka därtill.

Raspberry Fool

Raspberry Fool

Raspberry Fool – så gör du

4 serveringar

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Drinkbas
Tullamore D.E.W., Irland
art.nr. 524, 700 ml (finns även i 350 ml, 169 kr), 40%, 299 kr, 89 p
Denna irländska klassiska whiskey älskas av många och är en folklig whiskey således, och det finns lika självklar som enkel anledning till det: den är god, den är bra den är harmonisk. Här finns en lätt smörkolasöt, päronfruktig och vaniljkryddigt mild och charmig doft men smakprofilen antar en betydligt torrare skepnad vilket skänker whiskeyn en viss stramhet. Rund, god och skönt honungsslöjat samt örtigt avslut gör Tullamores klassiker till alltid lika pålitlig följeslagare.

Så här gör du en Irish Coffee

5 cl Tullamore D.E.W.
Bra varmt kaffe
1 rågad tesked farin
Lättvispad grädde

Se till att ditt glas du ska använda är varmt. Lägg sedan farin i glaset följt av whiskeyn. Häll på kaffe och rör om så att sockret löses upp. Mot baksidan av en sked häller du sedan den försiktigt vispade grädden. Servera den varma drinken utan sugrör.

Tullamore DEW hittar du på ditt Systembolag HÄR >>