Hem Ratatouille med spansk korv

Ratatouille med spansk korv

av Christoffer Enquist

Ratatouille med spansk korv: Älskad och hatad. Ratatouille berör alltid, men en sak är säker: använder du bra råvaror och ger den kärlek så får du en bra ratatouille. Vi kryddar den med lite extra medelhav genom två stycken Chistorra som är en rå klassisk spansk korv som smaksätts med vitlök, salt och paprika. I glaset häller vi en ung och frisk riesling från klassiska huset Gustave Lorentz. De pittoreska kullarna i Tyskland möter med andra ord det solvarma köket från södra Medelhavet. Smaklig måltid!

Ratatouille med spansk korv

Ratatouille med spansk korv

Ratatouille med spansk korv – Recept 4 personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vinet till:

Gustave Lorentz Riesling Réserve 2022
Nr 22257 (750 ml) 12,5%, 119 kr, 87p
Den nuvarande årgången presenterar en fräsch ton i både doft och smak, där örtiga noter och citrusfruktighet tar plats i den försiktigt aromatiska bouqet, fylld med inslag av persika och äpplen. Smaken är ungdomligt livfull med en ren ton av frisk stenfruktig syra, följt av citrus och örter i det torra och aptitretande avslutet. En lättsam vardagsvin från Alsace som passar perfekt i en utmärkt årgång för regionen.

Kombinationen:
Den subtila komplexiteten i denna klassiska Riesling möter den rustika charm som Ratatouille bär. Rieslingens friska syra och inslag av äpple och citrus balanserar skickligt Ratatouilles färgstarka och kryddiga smaker från tomat, zucchini, aubergine och korven. Det är en harmoni där varje tugga återspeglar hantverket och traditionen av två klassiker i perfekt kombination.

Vinet finner du på Systembolaget HÄR