Hem Ribs och chutney

Ribs och chutney

av Christoffer Enquist

Ribs och chutney: Grillade ribs, mangochutney och ananas är en läcker kombination som kompletterar Tullamore DEW på ett fantastiskt sätt. Börja att tillaga ribsen så kan du göra både ananasröran och mangochutneyn medan köttet går klart i ugnen.

Ribs och chutney

Ribs och chutney

Ribs och chutney

Ingredienser till 2 personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Tullamore D.E.W.
Nr 524, 700 ml(Finns även i 350ml, 169 kr), 40%, 299 kr
Denna irländska klassiska whiskey älskas av många och är en folklig whiskey således, och det finns lika självklar som enkel anledning till det: den är god, den är bra den är harmonisk. Här finns en lätt smörkolasöt, päronfruktig och vaniljkryddigt mild och charmig doft men smakprofilen antar en betydligt torrare skepnad vilket skänker whiskeyn en viss stramhet. Rund, god och skönt honungsslöjat samt örtigt avslut gör Tullamores klassiker till alltid lika pålitlig följeslagare.

Mat & whiskey i kombination:
De saftiga revbensspjällen med sin grillade yta harmoniserar perfekt med den mjuka och maltiga karaktären hos Tullamore. Whiskeyn hjälper till att balansera spjällens sötma och ger en fin kontrast med sina egna komplexa smaker. Mangochutney, med sina söta, kryddiga och ibland lite syrliga toner, ger en friskhet till rätten. Detta kompletterar Tullamore DEW genom att lyfta fram dess fruktiga och vaniljigkryddiga undertoner. Den tropiska fruktigheten i mangon harmoniserar med de fruktiga nyanserna i whiskyn. En kombination där alla hjälper alla.

Whiskeyn finner man på Systembolaget HÄR >>