Hem Ribs

Ribs

av Christoffer Enquist

Ribs & bourbon: Nu är det återigen dags att resa till den amerikanska södern med denna servering på möra ribs serverade till bourbon. Enkelt, gott och förföriskt.

Ribs & bourbon

Ingredienser (2 personer)

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Buffalo Trace
Nr 595 (700 ml) 40%, 399 kr, 90p

Klassisk Kentucky i kryddigt utförande. Smaken är smeksam och följsam och uppvisar en fin sötma från grundspriten. Noter av kanderad vanilj dansar elegant med svala toner av körsbärsinstick, apelsin, bittermandel och kanderade stenfrukter. Det uppvisas en fin balans rakt igenom och det är en riktigt god och lättgillad bourbon.

Kombinationen
De saftiga ribsen med sin grillade yta harmoniserar perfekt med den mjuka och fruktiga karaktären hos Buffalo Trace, som också hjälper till att balansera spjällens sötma och ger en fin kontrast med sina fatkrydda fruktnoter. Whiskeyn lierar sig nästintill oemotståndligt med det feta och salta från rätten samtidigt som den skapar ett giftermål med BBQ-såsens lätt rökiga och söta anslag. Som en amerikanare skulle uttryckt det ”They go together better than peanut butter & jelly.”

Till Buffalo Trace på Systembolaget HÄR