- Vinmagasinet Livets Goda / Wine Magazine - https://www.livetsgoda.se -

Rimmade torskflakes

Ingredienser för 4 personer

1 kg Norsk Torskryggfilé
500 g rödbeta, inlagd
2 dl honung
500 g chèvre ost
200 g bacon
100 g pinjenötter
1 st citron

ärtskott
olivolja
salt och peppar

Gör så här

Rimma torsken genom att gnida in den i salt och låt den ligga framme i ca 30 minuter.
Baka fisken i ugnen på ca 100° till en kärntemperatur på ca 50°. Låt svalna.
Skär rödbetorna i små klyftor, värm honungen i en kastrull och pressa i saften från en halv citron.
Vänd ner betorna och låt dem glaseras i ett par minuter, smaka av med lite salt.
Stek det tärnade baconet knaprigt och lägg på hushållspapper för att torka.
Plocka sedan torskköttet genom att försiktigt trycka på det och låta det skiva sig i sina naturliga lameller.
Sprid ut torsken, rödbetorna och baconet på en tallrik.
Smula över getosten och skotten, avsluta med att droppa över olivolja och citron.
Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.