Hem Rött, kött, karamelliserad lök, grillad citron, vitlökssmör, tomat & bakad potatis

Rött, kött, karamelliserad lök, grillad citron, vitlökssmör, tomat & bakad potatis

av Christoffer Enquist

Rött till kött får man lära sig tidigt men nog är väl ändå tillagningssätt samt tillbehören ändå viktigare. Till en argentinsk malbec känns köttbiten ändå rätt given att ha som utgångspunkt och tillbehören vi väljer ser till att få den här kombinationen i mål med flaggan i topp.

Recept

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vinet

2018 Tapiz Organic Reserve Malbec, Mendoza, Argentina

art.nr. 6529, 139 kr, 88 p
Denna höghöjdsmalbec från Mendoza, vingårdarna är på 1000 meters höjd över havsytan, visar upp ett mörkbärigt generöst anslag med ett potpurri av blåbär, björnbär och cassis samtidigt som det backas upp av fatkryddiga nyanser. Solvarmt men aldrig syltigt utan det finns en fin svalhet i den mogna frukten samtidigt som vi finner en viss sälta i den munfyllande smaken och där tanninerna bjuder på bra motstånd samtidigt som syran säkrar fräschören.

Kombinationen
Kött och rött är ju inte helt otippat en bra start men för att fullända så krävs tillbehören som tar kombinationen till nästa nivå. Som den grillade citronen, vitlökssmöret, den karamelliserade löken och den bakade tomaten. Det är där och då som vinet och maten blir som ett och än bättre; vinet lägger till en dimension i sin smakprofil.