Saffransdoftande blåmusslor

av Christoffer Enquist

Paellan är vi nog alla väl bekanta med och det är också denna som delvis inspirerar oss när vi tillagar blåmusslor i saffran. Fonden som kokas samman doftar och smakar ljuvligt och tonerna av saffran, rökt paprika, vitlök, bladpersilja och vitt vin får oss att välja ett ungt, generöst och fruktigt vitt utan fat; klassikern Château Bonnet från Bordeaux.

Ingredienser

Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.

Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här

Vin

2021 Château Bonnet Blanc, Bordeaux, Frankrike

artikel 4151, 750 ml, 12,5%, 99 kr, 89 p
85 procent sauvignon blanc och 15 procent semillon i ett mineraliskt vin i friskt mogen stil med utsökta och silkigt lena tanniner i drivet. Snygga, nyanserade tropiska vindar i den fläderblommiga citrusfruktigheten med persika, aprikos och ananas. Klassiker som håller fanan högt.

Matchningen
Det fina fruktdrivet i Bonnet är precis vad som behövs för att möta rättens saffranskryddiga toner men även vin- och tomatinslaget mår bra av det ungdomligt generösa inslaget av persika och tropiska toner i drycken. Helt enkelt en kalasmatchning med maximal fräschör. Servera dock inte vinet allt för kallt.