Hem Sardiner, ugnsrostad paprika i vinäger och manchego

Sardiner, ugnsrostad paprika i vinäger och manchego

av Christoffer Enquist

Enkelt att snabbt fixa till om det bjuds spontanbesök och suget efter bubblor sparkar i gång! Allt som krävs är att alltid ha ett par schyssta sardinkonserver hemma, en bättre manchego, ett gott bröd, dito olivolja och några paprikor att grilla i ugn och snabbinlägga. Och så cavan naturligtvis, alltid redo i kylskåpet. Vilarnaus ekologiska och knastertorra blir det här!

Det här behöver du

Ett vitt bröd av medelhavstyp
Olivolja
Bättre sardiner i konserv
5-6 röda paprikor
vitvinsvinäger
Manchego eller annan spansk fårost
salt, svartpeppar

Så här gör du

Det som behöver lite förberedelse är paprikan som du sköljer i vatten och lägger i ugnsform tillsammans med lite olja. Sätt i mitten av ugnen på 175 C och rosta tills paprikorna sjunkit in och skinnet fått lite bränd färg. vänd gärna lite då och då.

Ta ut paprikorna och skölj i kallt vatten. Du kan du dra av skinnet lätt. Gröp ur kärnhuset. Gör en lag på vitvinsvinäger, lite olivolja, salt och peppar och lägg i en burk. Lägg i paprikorna och låt stå en liten stund så att smakerna sitter.

Rosta gärna brödskivor med olivolja och servera till paprikan, osten och sardinerna. Suveränt enkelt, suveränt gott!

Vinet

Vilarnau Brut Nature Organic Cava

art.nr. 7731, 750 ml, 12%, 99 kr, 86 p
Fruktfokuserad cava med persika, citrus och vitblommighet i doftspektrumet samt piggt syrlig smak i skönt torrt utförande och med energisk mousse och stramt avslut. Inte alls dum ekologisk cava som dessutom växer med luft i glaset.

Vin & Mat
Det här känns som själva sinnebilden av Spanien. Bubblor och underbart småplock visar att man genom att hålla det enkelt också kan uppnå stordåd utan större ansträngning. Vinet älskar de feta sardinerna på en skiva bröd, frukten upplevs sötare i cavan tillsammans med manchegon trots att vinet är helt torrt och så de ugnsrostade paprikorna som fått gotta till sig i vinäger lockar fram det citruspigga i bubblet.