Hem Senaps- & whiskysill

Senaps- & whiskysill

av Christoffer Enquist

Att sätta en senapssill och whiskysill är löjligt enkelt och när du väl smakat på din egen version så lär du inte återvända till köpt. Här har vi svängt samman vår egen senapssås med en dutt av High Coasts Single Malt Timmer, en rökig skapelse som vi håller mycket högt. Mötet med sillen är fenomenalt och får en nästan att undra om vi inte ska byta ut snapsen mot denna som följeslagare.

whiskysill

Recept – Whiskysill

(Kan enkelt dubblas upp)

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Whisky

High Coast Origins Timmer

Nr. 33615, 500 ml, 48%, 499 kr, 93 p
Timmer är en riktigt bra single malt som bjuder på en fyllig gomkänsla med ett samtidigt stramt distinkt och elegant, ljust driv. Citrus i lakritsgiftermål liksom kåda och viss gran och tallbarr skönjes nyanserat och en utsökt väl avvägd sötma med vaniljdrag kopplas och hålls stramt av faten som också ger anrättningen en fin pepparkrydda. Det är balanserat och som nämnts; rökigheten uppträder med stor finess genom hela denna whiskyakt. I avslutet skrapar torra cedertoner och viss tobak och ger en mogen liksom en vinös dignitet.

Till maten
Wow, vilken underbar maltsötma som lockas fram av sillen i Timmer och det faktum att vi använt oss av whiskyn även i senapssåsen gör att det rökiga blir oerhört integrerat i matchningen. Vem behöver akvavit när man har denna whiskysill i kombination?