Smörrostade tunnbrödscrostini med picklesröra och parmesan

Förrätt/Tilltugg

Smörrostade tunnbrödscrostini med picklesröra och parmesan (4 pers):
4 tunna, mjuka tunnbröd
50 g smör
flingsalt

Skär fina trekanter av tunnbröden. Smält smöret och pensla trekanterna på båda sidor. Strö över flinsalt. Rosta i ugn 250 grader till de blir gyllenbruna.

Picklesröra:
2 saltgurkor
4 msk riven pepparrot
100 g riven parmesanost
2 msk senapskorn
1 dl majonnäs
salt och peppar

Finhacka saltgurkan. Rör ihop den med pepparroten, osten, senapskornen och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Klicka röran på tunnbrödscrostinin. Garnera med grovt hyvlad parmesanost. Löjligt enkelt och gott!

Till denna anrättnining föreslås ev god ljus lager av kvalité.

Recept: Anna Henning-Moberg
Foto: Magnus Skoglöf