Somrig rosépepparsill: Sill är en självklarhet på midsommarbordet och här har vi med hjälp av rosépeppar fått till en riktigt somrig sillinläggning som fixas på nolltid. Till det blir det en svensk klassiker som håller akvavitfanan högt, ekologiska O.P. Anderson.
Så här gör du somrig rosépepparsill
Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.
Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här
Akvavit
O.P. Anderson Aquavit, Sverige
Nr. 42, 700 ml, 40%, 295 kr, 350 ml, 166 kr, 92 p
Det finns en anledning till att O.P. är Sveriges äldsta ännu bevarade akvavit och det stavas örtigt fin elegans med balanserad kummin, lakritshintar och ökad komplexitet efter fatlagringen. Smaken låter kryddigheten ta täten men aldrig på ett dominant vis utan här bjuds en nyanserad upplevelse med citrus och rondör i avslutet. Ekologisk.
Matchningen
Sälta i sill och lag lockar fram rondör i akvaviten och ljuvlig harmoni uppstår. De aromatiska rosépepparkornen lockar även fram kryddigheten i snapsen som vi upplever mer citrusfräsch i matchningen.
Läs gärna: Svenska snapsar till det svenskaste vi har – Midsommar HÄR >>