Hem Somrig sallad på grillad persika, buffelmozzarella, serrano, rucola & het dressing

Somrig sallad på grillad persika, buffelmozzarella, serrano, rucola & het dressing

av Christoffer Enquist

Somrig sallad på grillad persika, buffelmozzarella, serrano, rucola & het dressing : Salladssäsongen är här och tillika grillandet. Vi kombinerar de två med denna läckra sallad på grillad persika som varvas med rucola, serrano, rostade solrosfrön och en äkta mozzarella på buffelmjölk från Kampanien. Över det ringlar vi en dressing med skön hetta och till anrättningen som är superenkel att fixa ihop dricker vi en rosé med lite mer tryck, kaliforniska Bread & Butters version där grenache, barbera och muscat står för druvbuketten.

Somrig sallad

Somrig sallad

Somrig sallad på grillad persika, buffelmozzarella, serrano, rucola & het dressing – Ingredienser

Så här gör du

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vinet
Bread & Butter 2021 Rosé, Kalifornien, USA
Nr. 50761, 750 ml, 12,5%, 169 kr, 86 p
Hör du till gardet som gärna ser att din rosé fått ett års utveckling i flaska – i stället för det juvenilt bär- och fruktdrivna anslaget? Då bör du kika på denna blend där grenache, barbera och muscat står för druvinnehållet och där vi redan på doften noterar att ett år mer gjort vinet gott. Här får vi en viss utvecklad ton där granatäpplen sticker ut och backas upp av rosenblad, vattenmelon och blodgrape i en redan på nosen fylligare stil, något som bekräftas i smaken där vi får en rosé med aningen mer textur och fint utvecklade rödbäriga toner som mixas med blodgrape och granatäpple samt ett fästande skalbeskt citrusavslut.

Matchningen
En fräsch men ändå smakrik sallad behöver ett vin som kan hantera de många intrycken och det är precis vad Bread & Butters rosé gör när den hanterar såväl ost som sälta och sötma samt ett uns hetta. Läckert är bara förnamnet!

Till vinet på Systembolaget HÄR >>>