Hem Srirachakryddad kräftröra på hjärtsalladsblad

Srirachakryddad kräftröra på hjärtsalladsblad

av Christoffer Enquist

Kanapéer till drinkar och cocktails kan vara så mycket mer än en skål chips. Det kan exempelvis vara hjärtsalladsblad som du har en klick sriracha- och korianderkryddad kräftröra på. Här hämtar vi inspiration från Skagenröran men vill få till en snygg twist som passar den ljuvligt fräscha drinken Greyhound som med sin bas på Islay-ginen The Botanist och upptoppning av färskpressad röd grapefrukt bjuder på ett skönt möte som framkallar sommarminnen.

Drinkbas

 The Botanist Islay Dry Gin

artikel 52989, 700 ml, 46%, 479 kr, 93 p
Texturen, det är det absolut första etsande och minnesfästande steget in i denna övertygande gin. Viskös i ett stenigt silkigt driv som skapar en magnifik och mycket tilltalande gomattraktion. Därefter smyger sig det kryddiga greppet på och smakernas egenskaper som fyller denna gin börja sprida sig med behag. Det föreligger stor komplexitet i The Botanist och de 22 lokala örter som här är involverade arbetar som en sammansvetsad enhet tillsammans med den basspelande grunden av citrus som lime, citron och apelsin, kryddnejlika såsom en gins själ i form av enbär. Det reflekteras även med små violblommiga anis och maritimt tjärpastill sältade vindar i den söta linjens attraherande melodi. En gin med frisk elegans och distingerad kraft i karaktären.

Greyhound

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

The Botanist finner du på Systembolaget HÄR >>