Hem Starlino Rosé Cosmopolitan

Starlino Rosé Cosmopolitan

av Christoffer Enquist

Starlino rosé Cosmopolitan: Fräschören och färgen i en rosé Cosmopolitan står för inspirationen i denna förförande och enkla cocktail där vi mixar den högklassiga italienska aperitivon Starlino Rosé med vodka samt toppar med körsbär såklart. Somrigt så det förslår och busenkelt att snabbt fixa!

Starlino rosé Cosmopolitan

Drinkbas
Hotel Starlino Rosé Torino Aperitivo, Italien
Nr. 78565, 750 ml, 17%, 269 kr, 93 p
Italiensk aperitivo när det är som bäst; ja det är så vi brukar summera Starlino. Såväl utseende- som innehåll håller högsta kvalité. Den rosanyanserade aperitifen har sitt ursprung i ett vin gjort på trebbianodruvor. Därefter har den förädlats med en harmonisk blandning av örter, kryddor och blommor som extraherats och mixats med vinet i bästa vermouth-anda. En inbjudande arom tar dig med på en resa genom en bukett av intryck där rosenblad, blodgrape och en djup örtighet framträder, med malörtens karakteristiska toner som en omisskännlig signatur. Trots sin sötma presenterar den sig med en imponerande friskhet, balanserad av en subtil bitterhet som smyger fram med inslag av citrus och apelsin, medan det långa och kryddiga avslutet kännetecknas av en elegant skärpa från skalbeskan.

Så mixar du en Starlino rosé cosmopolitan

3 cl Starlino Rosé
3 cl vodka
Maraschinokörsbär
Istärningar
Shaker

Fyll på med is i en shaker. Häll i Starlino Rosé och vodka och skaka samman så cocktailen blir riktigt kall. Sila upp i passande glas (vi använde Riedels martiniglas) och dekorera med ett par körsbär.

Starlino Rosé finner du på Systembolaget HÄR

I sortimentet finns bland annat också Hotel Starlino Elderflower Aperitivo, vilken du kan läsa mer om HÄR