Hem Starlino Rosé Sour

Starlino Rosé Sour

av Christoffer Enquist

Drinkar hör sommaren till och särskilt bra i värmen hör de cocktails och long drinks som tonar ner styrkan. Här har vi laborerat med en klassiker, Sour, och bytt ut de starkare dropparna mot italiensk rosé aperitivo av bästa klass, Hotel Starlino från vermouth- och aperitivoexperterna vid Torino Distillati. Fantastisk i ensamt majestät men precis lika läcker att ha som drinkbas i allt från Spritzers till Cosmopolitan och nu som Sour. Starlino Rosé är lätt att finna och är tillgänglig i flertalet Systembolagsbutiker.

Drinkbas

Hotel Starlino Rosé Torino Aperitivo, Italien

art.nr. 78565, 750 ml, 17%, 269 kr, 93 p
Italiensk aperitivo när det är som bäst; ja Starlino gör oss verkligen inte besvikna såväl design- som innehållsmässigt. Den rosaskimrande aperitifen bygger på en bas av vin på trebbianodruvan och har sedan smaksatts med örter, kryddor och blommor som extraherats och mixats med vinet i bästa vermouth-anda. Den inbjudande doften uppvisar ett aromatiskt anslag med rosenblad, blodgrape och en komplex örtighet där malörtens betydelse är oomtvistlig. Söt ja, men med stor fräschör i det citrus- och apelsinfriska, smygande bitterhet och läckert stram skalbeska i det långa och kryddiga avslutet.

Drink – Starlino Rosé Sour

5 cl Starlino Rosé
3 cl pressad citronjuice
2 cl sockerlag
1 äggvita från ett litet ägg
Istärningar

Dekoration
En skiva blodgrapefrukt

Så här mixar du

Häll ingredienserna förutom istärningarna i en shaker och skaka 10–15 sekunder. Öppna och addera isen. Skaka kall och sila sedan upp drinken i ett sourglas (vi använder Riedels) och dekorera med frukten.

Hitta drycken på ditt närmsta Systembolag HÄR >>