Hem Starlino Spritz

Starlino Spritz

av Christoffer Enquist

Spritz hör vår och sommar till, inte minst när tiden är på ens sida och man kan hälla upp ett generöst glas att läppja på länge, länge. Med den nya favoriten Starlino så gör vi en twist på klassikern och resultatet är inget annat än magiskt gott!

Aperitivon befinner sig i ett gynnsamt läge med stigande efterfrågan på kvalitativa tolkningar av den italienska klassikern. Det har vermouth- och aperitivoexperterna vid Torino Distillati tagit fasta vid och skapat en serie buteljeringar där det senaste nytillskottet är en roséversion som kryddats med bland annat malört, koriander, fläder, angelikarot och apelsinskal. Och allt är buteljerat i en synnerligen estetisk och iögonenfallande flaska som lär behållas när den väl är tömd!

Drinkbas

Hotel Starlino Rosé Torino Aperitivo, Italien

art.nr. 78565, 750 ml, 17%, 269 kr
Italiensk aperitivo när det är som bäst; ja Starlino gör en sannerligen inte besviken såväl utseende- som innehållsmässigt. Den rosaskimrande aperitifen har en bas av vin på trebbianodruvan och har sedan smaksatts med örter, kryddor och blommor som extraherats och mixats med vinet i bästa vermouth-anda. Den inbjudande doften uppvisar ett aromatiskt anslag med rosenblad, blodgrape och en komplex örtighet där malörtens betydelse är oomtvistlig. Söt ja, men med stor fräschör i det citrus- och apelsinfriska, smygande bitterhet och läckert stram skalbeska i det långa och kryddiga avslutet.

Drink – Starlino Spritz

6 cl Starlino rosé
12 cl torr prosecco
Club Soda att toppa upp med
Blodgrapefrukt
Istärningar

Så här gör du
Fyll ett glas med istärningar och några skivor blodgrape. Häll över Starlino följt av prosecco och toppa med några centiliter club soda.

Läs mer om Starlino här >>>