Hem Stir fried Rice Noodles

Stir fried Rice Noodles

av Christoffer Enquist

Vi har en klassisk kinesisk anrättning på våra tallrikar, fylld med smaker och blott en gnutta hetta. Köttet är gris såklart, ekologisk fläskytterfilé, och tillsammans med de sötsalta smakerna så hittar rätten mitt i prick med en ung och juicy Rosso di Montalcino. Lätt att laga och en feelgood-rätt som kommer uppskattas såväl mitt i veckan som till helgen.

Recept – 4 personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

2020 Podere Brizio Rosso di Montalcino

art.nr. 2541, 750 ml, 13,5%, 149 kr, 89 p
Brunello di Montalcino-producenten Podere Brizios Rosso di Montalcino är en läckert flirtig sangiovese från de sydvästra delarna av Montalcino. Vingårdarna, som ligger på uppåt 350 meter över havsytan, är de varmaste i det klassiska området men det märks inte i vinet som visar upp ett transparent rödbärigt uttryck med läskande körsbär, blomörtiga vindar och maritim fräschör, allt uppbackat av subtil ek. Smaken har ett livfullt uppförande med körsbärskärv bärfruktighet, plommonskal och precis lagom dos tanniner som friskar upp och ger vinet spänst tillsammans med syran. Med andra ord, det är väldigt lätt att gilla Podere Brizios ekologiska Rosso di Montalcino.

Matchningen
Även om det inte är en servering med markerad hetta så finns det styrka och det lyfter hela anrättningen på ett fenomenalt vis. Då dricker vi gärna ungt rött vin och väldigt gärna denna livfulla och pigga sangiovese som snabt finner sin roll i sammanhanget och bjuder på än mer generös körsbärsfruktighet till maten. Man vill ha mer, av allt.

Vinet finner man på Systembolaget här >>