Tacos

av Livets Goda

Det här behöver du till Pulled Pork
1-1,5 kilo fläskkarré
2-3 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor

Kryddblandning
2 msk flingsalt
2 torkade chili
1 msk lökpulver
1msk spiskummin
1 msk paprikapulver, gärna rökt
1 msk koriander, malen
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk socker
2-3 msk flingsalt, beroende på köttstorleken

Så här gör du
Blanda och stöt samman alla kryddor till en röra. Vitlöken pressar du. Gnid in köttet med massan och låt dra en stund. Klyfta sedan lök och grovhacka vitlöken till köttet. Lägg köttbiten i en ugnsfast form och lökarna runt om. Häll lite vatten runt om samt någon deciliter BBQ-sås och tillaga under lock i ugnen. Temperaturen ska vara låg, runt 125 C och du ställer formen i nedre delen av ugnen. Räkna med att det tar någonstans mellan 4 och fem timmar men det bästa är att köttet i princip sköter sig självt. Färdigt är det när du kan dela det med två gafflar genom att dra isär och det bara faller av enkelt. Servera till dina majstortillas.

Torskryggstacos
Så här gör du torskrygg till tacos
Torskrygg och tacos är som gjort för varandra och för att få den så mjäll som möjligt så kör du den på låg effekt i ugnen med blott havssalt på toppen. Köper du fryst så se till att den får tina långsamt. Lägg torskryggen i en form i mitten av ugnen och på max 150 C. Flingsalta. Fisken behöver inte mer än 15-17 minuter. Dela försiktigt skivorna som du använder till tacos. Gott till fisken är även att steka upp små bitar av en kryddig korv, exempelvis Taylor & Jones Merguez.

Scampitacos
Så här gör du scampi till tacos
Köp så stora scampi du kan finna, gärna råa och låt dem tina långsamt. Skala. Gör en kryddblandning med spiskummin, rökt paprikapulver, lökpulver, mald koriander och lite chiliflakes samt flingsalt och gnid in räkorna i denna. Stek upp dina scampi hastigt i olja och serva som fyllning!

Öl
Cerveza Victoria, Spanien
(artikel 1619, 330 ml, 4,8%, 13,90 kr, 89 LGP)


En öl som man vill dricka generösa mängder av! Här fuktas strupen med lätt brödiga toner, citrus och smeksam mousse i ett rätt maltigt utförande. Viss örtig blommighet säkrar fräschören och det är en härligt god öl som man inte vill överanalysera men som är så pass bra att den ändå får dig att sitta där och småle.

Victoria till Tacos
Dina gäster sitter där förväntansfullt och ska inta din tacomiddag som är på riktigt och inte består av färdigköpta färdiga fabrikat. Bordet dignar av röror, salsa och så har du din pulled pork, torsk och räkor att fylla majsbröden med. Det är feststämning och något som passar perfekt då är en öl som ger den rätta känslan till maten. Victoria är en favorit på redaktionen och här visar den varför för den låter maten briljera utan att ta över showen. Törstsläckande till köttet, underbart till en fräsig pico de gallo, smeksamt till fisk och skaldjur. Din perfekta tacobärs kort och gott!

Ölen finner du på ditt närsmta Systembolag här >>