Hem Tartar på renfilé, brynt smör, pepparrot och soja

Tartar på renfilé, brynt smör, pepparrot och soja

av Christoffer Enquist

Viltsäsongen håller i sig och vad passar då inte bättre än vår egen svenska fjällren? Här i en asiatisk tolkning där  färsk pepparrot, brynt smör och soja lyfter hela den fruktiga viltsmaken till en helt ny nivå.

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vinet:

2019 Schloss Johannisberg Silberlack Trocken Grosses Gewächs, Rheingau, Tyskland

art.nr. 79006, 489 kr, 94 p
Storslagen riesling som funnit den perfekta balansen mellan skärpa och fruktmognad i årgången. Här bjuds det nyanserade citrusfrukter med lime i spetsen, tropiska inslag som ananas och stenfruktighet med persika och gröna äpplen. Allt är dessutom inlindat i en flintarökig elegans som nästan för tankarna mot det burgundiska. I gommen möts vi av en fästande intensitet som lyfter fram den rika men strama fruktigheten samtidigt som knivskarp och suveränt balanserad syra säkerställer finessen. Avslutar långt och stilfullt med mineralaktiga inslag som minner om modellera och rökighet.

Kombinationen
Den elgeganta och smöriga hettan från pepparroten tillsammans med rieslingen funkar alldeles underbart ihop. Det  fruktiga renköttet ger rieslingen elegans och djup och vi vill gärna fylla på igen i både glasen och på tallriken.